Tarina

Miksi päätin perustaa hevoshierontayrityksen?

Moikka!

Olen Nina Väisänen ja opiskelen YSAO:ssa hevoshierojan ammattitutkintoon. Valmistun hevoshierojaksi syksyllä 2020. Taustani hevosten parissa alkaa siitä, kun 7- vuotiaana ensimmäisen kerran pääsin ratsastustunnille ja siitä päivästä asti, lähes 30 vuotta, hevoset ovat olleet erottamaton osa elämääni. Lapsena olin ahkera heppatyttö ja oman hoitohevosen kautta sain opetella perusasiat ja siinä rakennettiin se kivijalka hevososaamiselle, jonka päälle myöhemmin on ollut hyvä kerryttää lisää tietoa, taitoa ja osaamista. 12- vuotiaana pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan ravitallille ja raviharrastushan veikin sitten mukanaan. Nuorena olin hevosenhoitajana eri ravitalleilla, välillä jonkun aikaa myös ratsastustallilla. 2006 valmistuin eläintenhoitajaksi ja sen jälkeen työskentelin hevosklinikalla hoitajana ja myöhemmin pieneläinhoitajana pieneläinklinikalla. Omia hevosia minulla on ollut vuodesta 2005 lähtien ja omaa tallia olen pitänyt vuodesta 2007 saakka. Raviharrastus on ollut aina lähellä sydäntäni ja omiakin kilpahevosia on ollut. Olen koulutukseltani myös ensihoitaja amk ja tällä hetkellä työskentelenkin päätoimenani ensihoitajan työssä.

Haave hevoshierojan ammatista käy toteen

Hevosen lihashuolto, hyvinvointi ja urheiluhevosen hyvinvoinnin edistäminen ovat kiinnostaneet minua jo pitkään. Omatoimisesti olenkin aiheeseen perehtynyt jonkin verran, mutta jossain vaiheessa heräsi into ja halu oppia aiheesta vielä syvällisemmin ja haave hevoshierojan opinnoista ja ammatista muuttui todeksi.

Osaaminen

Vahva hevosalan osaaminen, pitkä kokemus erilaisten hevosten kanssa ja hevosenkäsittelytaito ovat vahvuuksiani. Eläinklinikkatyöskentelyn sekä ensihoitajan koulutuksen ja työn kautta hankittu anatomian ja fysiologian sekä lääketieteen osaaminen on vahvuus myös hevoshierojan työssä ja siihen lisänä erityisesti hevosen anatomian tarkka tuntemus antavat minulle hyvät valmiudet hoitaa ja ymmärtää hevosta kokonaisuutena.

Yritystoiminta

Oman yritykseni Tmi Hevoshieroja Nina Väisänen, perustin loppuvuodesta 2019. Alkuun teen hevoshierojan työtä sivutoimisena, mutta suuri haaveeni on, että saisin tehdä hevoshierojan työtä kokopäiväisesti, sillä hevoshierojan työ on innostavaa, monipuolista ja haastavaa. Hevosilta hieronnasta saatu vilpitön palaute, niin kuin myös omistajien/valmentajien työstäni antama positiivinen palaute on työssä parasta ja kannustaa jatkamaan. Minulle on myös erityisen tärkeää, että pystyn omalla työlläni ja osaamisellani parantamaan hevosen hyvinvointia ja suorituskykyä. Toimintani keskiössä on aina hevonen.